Nieuws

Duo-ticket actie

De kenners en muziekliefhebbers hebben natuurlijk hun zitjes al, maar Concertgebouw Brugge heeft geen slechte plaatsen op eerste rang en, er is nog plaats!

Jawel, dit is het 35° Brugges Festival ! Geen taart, geen bubbels… Wél een super aanbod: wie tussen 24/10, 09h00 en 1/11, 24h00, een eersterang ticket betaalt krijgt er een tweede gratis bij!

Gebruik code 35YBF als promotiecode.
(Selecteer 2 eerst rang tickets, activeer de promocode 35YBF, de promotickets verschijnen: meer info onderaan)

Hoe werkt het?

Bij aankoop online selecteert u 2 tickets eerste rang, u geeft de “promotiecode” 35YBF in en klikt op “OK”. Er verschijnen nu 2 tickets aan 50% korting. Hierna kiest u uw plaatsen en betaalt u 62 euro voor 2 tickets .

Selecteer twee eersterangstickets en gebruik de promocode 35YBF
De promotickets verschijnen, selecteer de twee tickets en vervolledig uw bestelling

Voorwaarden

– Het duo-ticket is slechts geldig bij aankoop van 1 eerste rang ticket
– Er is een maximum van 200 tickets ter beschikking.
– U moet voor de afrekening code 35YBF invoeren.
– Actie slechts geldig bij aankoop van één ticket per betalende muziekliefhebber.
– De actie is geldig bij online boeking en bij aankoop bij In&Uit.
– Actie geldig van 24/10/22 tem 1/11/22

11 November. Remember.

Brugges Festival presenteert een unieke combinatie om 11 november 2022 warm te sluiten.

Op 11 November 2022, 20h00,  presenteert Mark Lefever in het Concertgebouw Brugge een warme avond die U nog lang zal heugen ! 

Filip Jordens en groep herinneren ons in één uur op een ongeëvenaarde manier aan de grote Jacques Brel (8/04/1929-9/10/1978)

Daarna, exclusief voor België: Maria Farantouri sings Mikis Theodorakis (29/7/1925- 02/09/2021). Zoals Mikis zelf zei: “de hogepriester van het lied”. Méér hoeft niet gezegd…

Duo ticket actie: Jawel, dit is het 35° Brugges Festival ! Geen taart, geen bubbels… Wél een super aanbod: wie tussen 24/10, 09h00 en 1/11, 24h00, een eerste rang ticket betaalt krijgt er een tweede gratis bij!

Gebruik code 35YBF als promotiecode.

Selecteer 2 eerst rang tickets,
activeer de promocode 35YBF,
– de promotickets verschijnen

Ontdek hoe deze actie werkt en voorwaarden.

Maria Farantouri

Exclusief voor België: Maria Farantouri sings Mikis Theodorakis (29/7/1925- 02/09/2021). Maria verplaatst zich nog zelden en zal dat in de toekomst nog minder(of niet meer) doen. Het was een boeiende opgave om haar en haar vier Griekse muzikanten te overhalen om voor één concert naar België te komen, maar het is gelukt! 75 minuten muziek van de betreurde Mikis, en niemand, die hem zo goed kende als Maria Farantouri. Zoals Mikis zelf zei: “de hogepriester van het lied’. Méér hoeft niet gezegd…

Filip Jordens

Filip Jordens en groep herinneren ons in één uur op een ongeëvenaarde manier aan de grote Jacques Brel (8/04/1929-9/10/1978).

Over Jordens ’vertolking van Brel’s oeuvre schreef de Franse auteur en cineast Philippe Claudel: « Par son talent, sa voix, son corps, avec la complicité de ses musiciens, Filip Jordens nous convie à retrouver le grand Jacques. C’est la puissance, la force, la rage, l’ironie, la tendresse de Brel qui soudain éclatent de nouveau. Grâce à cet interprète hors pair qu’est Filip Jordens, on peut alors mesurer combine l’oeuvre de Brel non seulement est toujours vivante, mais aussi combien elle est singulière et actuelle . Un classique, servi par un Filip Jordens habité et éblouissant.»

Praktisch

 • 11 november 2022
 • 20h00
 • Concertgebouw Brugge: ‘t Zand 34, 8000 Brugge

U kunt Uw tickets reserveren,

Brugges Festival verkoopt uitsluitend tickets via In&Uit Brugge:

 • Online: via www.ticketsbrugge.be
 • Via de ticketbalie (’t Zand 34, Brugge)
 • Telefonisch via de ticketlijn 078 15 20 20. Deze lijn van maandag tot vrijdag van 14u tot 17u. Niet op feestdagen.

Wij wensen U een heerlijke concertavond,

Save the date: Remember 11/11/2021

11 november 1918, de eerste wereldoorlog is voorbij.

Wereldwijd gaan nog oorlogen door…

Brugges Festival 2022 herdenkt op 11 November 2022 de slachtoffers, maar… geeft ook kleur en hoop. Uit alle continenten van de wereld komt muziek en zang naar Brugge.

Na een onvergetelijk ‘Kodo meets the Voices of South Africa’ (2020) een nieuwe, exclusieve creatie van Brugges Festival. Eénmalig voor de wereld.

Een 11 november 2022 om nooit te vergeten.

Nu in Uw agenda: Concertgebouw Brugge, 11/11/2022. Volg onze website en facebookpagina voor updates over tickets en artiesten…

The Voices of South Africa

Drie zangeressen en vier zangers uit Zuid-Afrika noemen zich The Voices of South Africa. Oprichter Jo Van Driessche van Brugges festival stelde de groep samen uit twee bestaande a-capellakoren. 

Mannenstemmen

De heren vormden voordien de groep Amarayoni, je hoort township vibes en gospel weerklinken in hun stemmen. Ze traden tien jaar lang op in eigen land, in Mexico, Benin en Swaziland.  

De zangers zijn: Nqobile Mbanjwa, Zamokhule Mbutho, Siphiwe S. Manga Ngubane en Mfana Nxumalo

Vrouwenstemmen

Twee van de drie zangeressen van The Voices of South Africa vormden Vocal Queens. Solo werkten ze samen met o.a. Elton John, Miriam Makeba, Johnny Clegg, John Legend, Angelique Kidjo, Caiphus Semenya, Olla Vogala, Simply Red, Lucky Dube, Paul Simon, Cindy Lauper, Hugh Masekela, Stef Bos, Baba Maal, I Muvrini en Sioen

Ze zongen op de grootste evenementen ter wereld: van het openingsconcert van de Fifa Wereldbeker (2010) en de Olympische Spelen in Griekenland (2004) tot in Carnegie Hall. Je kent hun stemmen ook van The Lion Sleeps Tonight.

De zangeressen zijn: Faith Kekaha, Khululiwe Khanyile en Stella Khumalo

Foto Tomash Noël

KODO

KODO is het belangrijkste culturele exportproduct van Japan. De groep bespeelt taiko, de traditionele Japanse drum.

Deze percussiegroep is het grootste culturele exportproduct van Japan. De taiko of traditionele Japanse percussie-instrumenten staan centraal bij Kodo, ook al bespelen de groepsleden ook traditionele fluiten en snaarinstrumenten. Een Kodocreatie is meer dan een feest van de percussie, er hoort ook een strakke choreografie bij. 

Als je Kodo letterlijk vertaalt uit het Japans betekent het hartslag of kinderen van de drum. Dat is ook hoe Kodo de taiko bespeelt: met de hartstocht van een kind. En met die passie beogen ze maar één doel: het hart van hun toeschouwers beroeren. 

Opleiding in hun eigen dorp

Sinds 1988 leven en trainen de groepsleden samen op Sado eiland in Japan, in hun eigen Kodo-dorp. Alle traditionele vaardigheden die ze nodig hebben voor hun shows, leren de Kododrummers van de plaatselijke bevolking. 

Op Sado eiland kweken en oogsten ze hun eigen rijst, groenten en fruit en ze verwerken alles zelf. Ze leven heel dicht bij de natuur en ver weg van technologie en internet. Televisie, tabak, seks en alcohol zijn ook uit den boze in het Kodo-dorp. Ze maken hun eigen instrumenten en drumstokjes en ze bouwen meubels met materialen uit de omgeving. 

Een derde van het jaar trainen de groepsleden lichaam en geest in Kodo Village, een tweede deel van het jaar touren ze door Japan en de overblijvende maanden zijn ze op tournee in de rest van de wereld. 

De fysieke trainingen zijn niet van de poes: elke ochtend lopen ze 15 km bergop en ze trainen de hele dag, ze gaan tot het uiterste van wat een menselijk lichaam aankan. 

Geschiedenis

Kodo is opgericht in 1981 en speelde drie jaar later al op het Olympic Arts Festival in Los Angeles, in aanloop naar de Olympische Spelen. Sinds 1984 touren ze de wereld rond met de ‘One Earth Tour’, die naam weerspiegelt het verlangen van Kodo om taal en culturele grenzen te overstijgen en om de toeschouwers eraan te herinneren dat alle mensen met elkaar verbonden zijn. Ze spelen eigen composities of inspireren zich op hun grote muzikale voorbeelden. 

In 1995 gaf Kodo een groots concert aan de voet van de Acropolis in Griekenland, in 2002 speelden ze de officiële hymne van de FIFA Wereldbeker Voetbal. Ze werkten o.a. samen met Le Mystère des Voix Bulgares en Cirque du Soleil.

KODO & Rembetika vzw

Voorzitter Jo Van Driessche van Rembetika vzw werd in 1995 van zijn sokkel geblazen door een optreden van de Japanse groep Kodo in London. De manier waarop Rembetika vzw werkte, sprak Kodo zo erg aan dat ze hun droom toevertrouwden aan Jo Van Driessche. Ze wilden een live concert spelen aan de voet van de Acropolis in Athene. Dankzij de uitstekende contacten van Rembetika met artistiek Griekenland, is die droom gerealiseerd. Datzelfde jaar speelde Kodo voor 13.000 mensen Live at Acropolis twee concerten, er werd een cd en een video opgenomen. Zowel medewerkers als technici waren leden van Rembetika. 

In 1998 organiseerde Rembetika mee een Kodo-concert in Dublin, Ierland met de Donal Lunny band. Het publiek was tijdens het slotnummer uitzinnig van vreugde. In 2002 vraagt The Hellenic Cultural Foundation aan Rembetika om de opening en het slotevent van de Greek Cultural Olympiad 2004 te verzorgen. Een gigantische uitdaging die Rembetika tot een goed einde bracht. Ze organiseerden een muzikale hommage aan Manos Hadjidakis, zonder één Griek op het podium. Er stonden 42 artiesten en technici uit 9 verschillende landen paraat, waaronder Olla Vogala en Wouter Vandenabeele, Eva De Roovere, Catherine Delasalle en … Stella Khumalo. En daar begint het verhaal van The Voices of South Africa.

Om Rembetika vzw te bedanken voor de steun en het vertrouwen, vereerde Kodo Brugge met een optreden voor het vijftienjarige bestaan van Brugges Festival in 2002. De laatste editie van Brugges Festival was in 2014. Rembetika vzw wilde voortaan focussen op Diaspora met concerten van lokale artiesten met andere dan Belgische roots. Op 19 oktober 2019 hield Diaspora het voor bekeken. De laatste editie in Brugge gaf een podium aan Martin Vansteenkiste en Zem in Zaal De Biekorf.

In 2017 hoorde Jo Van Driessche een song in de film ‘Shaka Zulu’ met Stella Khumalo. Dat lied laat hem niet meer los en hij hoort bij die stemmen taikodrummers. Een nieuw project was geboren! 

Altijd nieuwe projecten …

In alle stilte werkte Rembetika vzw aan de wereldpremière van KODO meets The Voices of South Africa. Dat spektakel heeft de toeschouwers ontroerd, begeesterd, verenigd en gelukkig gemaakt.

 • topnamen uit de wereldmuziek
 • twee exclusieve concerten voor Europa
 • wereldpremière in Brugge
 • 22 artiesten uit 2 verschillende continenten
 • nooit gehoorde mix van fysiek spektakel en zang
Lees verder “Altijd nieuwe projecten …”